Ruimte, vrijheid, weilanden, lucht.
De Korenschoof is Texel op z’n best
Zonsondergang-Roggesloot-copy
DSC_1460
DSC_5116
Fly-inn-op-Texel-Airport
IMG_20180701_1750590021
Wandelen-langs-molen-t-Noorden-Oost-Texel

Texel op z’n best op De Korenschoof

Onvoorstelbare sterrennachten met sterren tot aan de horizon en ’s morgens genieten van een kopje koffie of thee kijkend naar de opkomende zon, de spelende hazen en de weidevogels. 

De boerderij ligt midden in de polder Eierland, midden in het landelijke boerenleven. Texel is 8 km breed en 25 km lang, heeft 7 dorpen, 30 km strand, een bos en 140 km fietspad.

Wandelen op Texel

Wandelen

Vlak bij de boerderij is een nieuw aangelegde wandelroute van Oosterend tot aan natuurgebied de Slufter.

De Slufter

De Slufter is een bijzonder natuurgebied met een open verbinding met de Noordzee. De grote kweldervlakte ligt tussen de Muy en de Eierlandse Duinen en is een schitterend gebied om te wandelen.

De Slufter
Oosterend Texel

Oosterend

Oosterend is een gezellig dorp met in het midden de imposante Maartenskerk. Rond de kerk zijn schilderachtige straatjes en steegjes met een aantal winkeltjes, restaurants, een café en veel oude mooie geveltjes.

De Cocksdorp

Het meest noordelijke dorp bij de vuurtoren is De Cocksdorp met gezellige restaurantjes en een strandpaviljoen met schitterend uitzicht over de Waddenzee, tot aan de volgende eilanden.

De Cocksdorp Texel
Texel Airport

Vliegveld

Op een groot grasveld in polder Eierland is het vliegveld van Texel gevestigd. Sportvliegtuigjes, parachutisten, duo-sprongen, op het vliegveld is van alles te beleven.